Skip to main content

Publicatiedatum: 20/11/2015

DEN HAAG, 20 november 2015 – Vandaag is de partnerschapsovereenkomst getekend voor Watershed - Empowering Ctizens (voorheen WASH IT!). Watershed is een unieke samenwerking tussen IRC, Simavi, Wetlands International, Akvo én het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De komende vijf jaar zullen zij werken aan het verbeteren van het beheer van water, sanitaire en hygiëne voorzieningen én van waterbronnen. Dit is essentieel voor het behalen van ontwikkelingsdoel 6 voor schoon water en sanitaire voorzieningen, voor iedereen overal ter wereld in 2030.

Het partnerschap valt onder het beleidskader Samenspraak en Tegenspraak van Minister Lilianne Ploumen waarin 25 allianties van maatschappelijke organisaties samen met het Ministerie werken aan het versterken van maatschappelijke organisaties in lage- en lage-middeninkomenslanden op het gebied van pleiten en beïnvloeden. De focus op pleiten en beïnvloeden is essentieel voor het aanspreken van overheidsinstanties en bedrijven op hun verantwoordelijkheid om bij te dragen aan inclusieve ontwikkeling en het terugdringen van ongelijkheid.

De Watershed activiteiten worden uitgevoerd op internationaal niveau en in zes landen in Afrika en Azië (Kenia, Oeganda, Mali, Ghana, Bangladesh en India). Centraal staat de versterking van lokale maatschappelijke organisaties in het opeisen van hun recht op duurzame water en sanitaire voorzieningen en een rechtvaardige en duurzame verdeling van de waterbronnen. Een sterk maatschappelijk middenveld is essentieel om ervoor te zorgen dat de stem van gebruikers gehoord wordt door overheden, dienstverleners en de private sector verantwoordelijk voor adequate water en sanitaire voorzieningen.

Het partnerschap bouwt op de ervaring en kennis van gerenommeerde organisaties op het gebied van water en sanitatie die hun krachten bundelen in het versterken van pleiten en beïnvloeden door het maatschappelijk middenveld in ontwikkelingslanden. 

Voor meer informatie en updates ga naar watershed.nl

Back to
the top